Нашата история

ЗА НАС

Нашата история

Натрупаният опит през годините и непрекъснатата работа във велосипедния бизнес доведе до реализиране на проекта ВЕЛОМАСТЪРС (VELOMASTERS). Сключените ексклузивни договори за територията на България и Румъния с водещите компании от велосипедния бранш – КТМ (MTB и електрически велосипеди), Pinarello – шосейни велосипеди, ни дават увереност, че можем да предложим висококачествени продукти и обслужване на нашите клиенти, отговаряйки на най-високите им изисквания и очаквания. С новото начинание VeloNomads целим да популяризираме вело туризма, както и да дадем възможност на наши клиенти да се запознаят с марките, които предлагаме по един нестандартен начин, а именно като превърнем покупката на велосипед в незабравима позитивна емоция. 

Всичко започна в далечната 1991 година, от щурата идея да направим преход с велосипеди от Русе до Обзор. Липсата на предлагане на висококачествени велосипеди ни принуди да закупим планински велосипеди китайско производство, които ни създадоха сериозни затруднения в двудневният ни преход: скъсани вериги, неудобни седалки, невъзможност за превключване на скоростите и прочие. След трудното, но в крайна сметка успешно завръщане, започнахме проучване на производителите на велосипеди в Европа. Липсата на средства за масова информация като интернет и наличието на търговски ограничения пред България с други държави, като Италия, Франция, Германия и т.н. наложиха комуникацията с фирмите производители да се води чрез писма. Дългото очакване даде резултат и в началото на 1992 г. направихме внос на шосейни велосипеди от Франция, BMX и MTB велосипеди от Италия.

 Не след дълго направихме първото производство в България на висококачествени велосипеди (Superba, Over the top, Runaway, Montana), чиито рамки и части бяха доставени от Италия. За първи път на пазара бяха представени: велосипед с алуминиева рамка и велосипед с два амортисьора (рамка с 50 мм диаметър на тръбата) – (alloy frame), (uper oversize frame), (double suspension frame). Веднага след международното им представяне, предложихме на пазара велосипеди с дискови спирачки (disk brake), с карбонови рамки (carbon frame) и карбонови джанти (carbon wheels). Тогава започна и сътрудничеството ни с едни от най – известните компании от велосипедният бранш, производители на висококачествени велосипеди и компоненти – седалки, гуми, педали, грипове, рамки, джанти, фарове и стопове, като: Selle Italia, Selle Basano, Vuelta, Pinarello, Colnago, Tioga, Camel, Elite, Shimano, Spanninga. 

Бяхме първите представили велосипедите като продукт на Международният Технически Панаир – Пловдив. Освен развитие на пазара с представяне на най – новите технологии във велосипедното производство, основен наш приоритет остава и развитието на велосипедния спорт като цяло. Първото състезание за планински велосипеди – MTB CX в България в Тетевен, с повече от 150 участника и награден фонд от 35 велосипеда, беше организирано от нас през 1994 г. В спонсорираният от нас клуб по колоездене, членуваха 70 деца и юноши от всички възрастови групи, които вземаха участие във всички състезания организирани от БКС – на шосе и писта.